Ingredients per 3-4
persones:
1 ceba
1 pastanaga
1 porro
1 branca d’api
1 nap
1 xirivia
2 grills d’all
1 tassa (mida
cafè) de mill
800 ml d’aigua
mineral
Julivert fresc
Oli d’oliva verge
extra
Sal marina i pebre
Preparació:
Rentar i pelar les verdures. Picar els alls i tallar en
trossets petits la ceba, pastanaga i
porro. L’api, xirivia i nap els tallarem a trossos grans per facilitar
treure-les, al final de la cocció. Les traiem per no tenir una sopa molt densa
de verdures.
Saltar els alls, en cassola amb una mica d’oli d’oliva.
Quan comencen a daurar, afegir totes verdures i remoure
uns minuts. Salar.
Rentar el mill amb
aigua i un colador.
Afegir el mill a la cassola, remenar i deixar que
s’integri durant uns minuts.
Afegir aigua que cobreixi generosament, totes les
verdures. Coure uns 20-25 minuts fins que les verdures estiguin toves i el mill
tendre.
Treure les verdures que no ens interessin. Picar julivert
i afegir.
Servir la sopa ben calenta rectificant de sal i pebre al
gust.
Si ens sobra sopa per l'endemà i s’ha quedat molt
espessa, podem afegir aigua o brou fins que torni a la consistència de sopa. El
mill absorbeix molta aigua.
Opcional: Es pot afegir o canviar qualsevol verdura com
mongeta tendra, carbassó, col, ...
Propietats:
Plat molt digestiu i apte
per celíacs. Ric en hidrats de carboni d’absorció lenta i minerals.
El mill és un cereal integral, sense gluten,
originari de l'Àfrica. Ens aporta hidrats de carboni d'absorció lenta i és ric
en proteïnes (i manca l'aminoàcid lisina), vitamines del grup B, minerals
(Ferro, Crom, Magnesi), lecitina i fibra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada