dimarts, 3 de juny del 2014

Paté de porro i xampinyons


Ingredients per a 3-4 persones:

1 porro mitjà
200 g xampinyons
1-2 alls
Oli d’oliva verge extra
Una mica de pebre
Un pessic de sal
1 cullerada sopera de flocs de civada (opcional)

Preparació:

  1. Netejar bé i tallar el porro i l’all a trossos petits.
  2. Saltejar el porro en una paella, a foc lent, amb un rajolí d’oli d’oliva v.e i un pessic de sal. Tapar la paella per ajudar a que suï i evitar afegir més oli d’oliva.
  3. Netejar bé els xampinyons i tallar-los a làmines, reservar-los.
  4. Quan el porro estigui ros, afegir els alls i continuar el saltejat un minut més.
  5. Afegir el xampinyons tallats i coure’ls sense tapar. Quan comencin a estovar-se, afegir una mica de pebre (al gust). Ajustar al gust de sal.
  6. El saltejat estarà a punt quan s’hagi evaporat tot l’aigua.
  7. Un cop cuits es poden afegir flocs de civada per acabar d’absorbir l’aigua i per a obtenir textura més espessa (és opcional).
  8. Passar per la batedora i deixar refredar.
Altres opcions de patés: Albergínia, Col, Carbassó, Tofu, etc,  

Propietats: Paté vegetal baix en greixos i sal. Gran quantitat de vitamines (vit. D, àcid fòlic,  i minerals (potassi, calci, fòsfor, magnesi, seleni), així com fibra que ajuda a reduir el colesterol i a evitar l’estrenyiment.