dilluns, 27 de gener del 2014

Magdalenes de xocolata

Aquesta recepta és d'aquelles que he vist fer des de petita a la meva avia. Antigament a casa de l'avia, a Navarra, es feien pastes dos vegades l'any, per Nadal i per les festes del poble, al Setembre. L'avia feia dos tipus de pastes: una amb farina d’ametlla amb diferents formes “mantecados” i les altres “magdalenes”.

Les feiem a casa, a la cuina, i les portàvem a coure al forn del poble “Horno Cooperativo”, per fer la pasta de les pastes ens reuníem la família i alguna veïna i era tota una festa. Aquí us explico la recepta de les magdalenes de l’avia: ous, sucre, oli infusionat amb pell de taronja, pell de llimona, llet, un rajolí d’anís, farina, llevat i una mica de sal(jo no poso l’anís).

Segons l’avia el secret de les seves magdalenes, era fer la pasta i deixar-la en la “Despensa”(quan no teníem nevera) i desprès en la nevera durant tota la nit. Segons ella era la manera de que pugessin ben altes i esponjoses i deu ser veritat ja que fen-les així no fallem mai.

Es realment fàcil i econòmic fer unes magnifiques magdalenes casolanes per esmorzar o berenar, i així evitar, sempre que puguem, comprar pastes industrials, que realment no ens aporten res… Podem fer-les el cap de setmana i desfruitar-les, quan ens vinguin de gust,us puc assegurar que queden boníssimes.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Quines són les quantitats i com es fan?